Josefina 1857

Rauman alusrekisteri:

Rakennettu tasasaumaan tammesta tammipanttureilla, tasaperäinen, yksi kansi, kaksi mastoa.
Omistaja: Tork Johan, Yrjälä Emanuel, Ekroth Bernhard

Niilo Nieminen:

Priki JOSEFINA oli vuoden 1901 lopulla tehnyt matkan Raumalta Holtenauhun ja oli palaamassa sieltä kotisatamaansa painolastissa. Kotivesillä laiva otti hinausapua, mutta kovassa merenkäynnissä hinausköysi katkesi ja alus alkoi ajelehtia ohjauskyvyttömänä. Ajelehtiminen päätyi kuitenkin Hanhisten vesille, missä alus ankkuroitiin ja myöhemmin hinattiin satamaan. Vaaranalaisesta tilanteesta huolimatta mitään pahempaa ei kuitenkaan tapahtunut. Priki JOSEFINA koki täydellisen haaksirikon vasta v. 1903 syksyllä. Matkallaan alus joutui kovaan myrskyyn Ahvenanmerellä ja se ajautui karille Ledsundin läheisyydessä. Miehistö hylkäsi aluksensa, joka jäi hylyksi.

Tyyppi Priki
Telakka Wismar
Vuosi /
Bruttovetoisuus 330,17
Nettovetoisuus290,66
Pituus 33,7
Leveys 8,7
Rekisterinumero
Rakennettu: 27.05.2021
Poistettu 27.05.2021

Rauman alusrekisteri

Lehtiartikkelit

RL. 1.6.1895.

 

Tänne saapuneen sähkösanoman mukaan, on priki JOSEFINA Raumalta, kapt. O. A. Ståhle, saapunut Apenradeen Slesvigissä kärsittyään sitä enne merivahinkoa, jossa oli täytynyt heittää mereen n. 1.500 kupiikkijalkaa kansilastia. Sekä lasti että rahti ovat vakuutetut Tritonissa.


RL. 27.8.1901.

 

Merionnettomuus. Priki JOSEFINALLE (kotoisin Luvialta) joka viime perjantaina läksi täältä puutavaralastissa Kieliin, sattui kohta alkumatkalla sellainen onnettomuus, että  hinausköysi kovassa tuulessa ja merenkäynnissä katkesi, jolloin laiva oli vaarassa joutua karille. JOSEFIINAA kuljettaa kapt. B. Ekroth ja hinasi sitä hinaaja THOR. Onnettomuuden takia palasi laiva Hanhisten vedelle, missä se nyt on ankkurissa.


RL. 5.10.1901.

 

Laiva käynyt karille. Korsöristä sähkötetään v.k. 27 p:nä: Priki JOSEFINA Raumalta matkalla Holtenausta tänne on joutunut karille Gulstafin luona Langelandilla. Svitzerin Öresund on lähtenyt alusta karilta ottamaan. Seuraavana päivänä ilmoitetaan, että laiva on päässyt karilta omin neuvoin pois.


RL. 28.11.1903.

 

Haaksirikko. Saapuneiden tietojen mukaan on raumalainen priki JOSEFINA ajautunut viime keskiviikkoa (26.11) vasten yöllä maihin Ledsundin läheisyydessä Ahvenanmaan saaristossa. Otaksutaan laivan jäävän hylyksi.