Remu 1876

Rakennettu tasasaumaan hongasta ja kuusesta puupanttureilla, tasaperäinen, yksi kansi, kolme mastoa.
Omistaja: Groundstroem Fredrik, Yrjälä Emanuel.
Tuhoutunut kesällä 1894.

Tyyppi Kaljaasi
Telakka Bjerno
Vuosi /
Bruttovetoisuus 159.62
Nettovetoisuus140.5
Pituus 29.34
Leveys 8.54
Rekisterinumero 27
Rakennettu: 02.03.1891
Poistettu 02.10.1894

Rauman alusrekisteri

Lehtiartikkelit

RL. 12.5.1894.

 

Haaksirikko. Raumalainen parkkilaiva REMU on löydetty hylkynä Hufvudskärin luotsipaikan läheltä. Hufvudskärin luotsit pelastivat kaksi miestä. Laiva on viety Hufvudskärin satamaan.

 

RL. 16.5.1894.

 

Laiva REMU lähti täältä v.k. 29 p:nä kapt. Toivosen ohjaamana Tanskaan puutavaroilla. Sanotaan, että väestöstä on pelastettu ainoastaan kaksi.


RL. 19.5.1894.

 

Tukholmalainen lehti Dagens Nyheter kirjoittaa:

Suomalainen kuunarilaiva REMU, kapt. F. Toivonen, joutui Gotlannin pohjoispuolella kovan myrskyn kouriin, joka pian teki laivan hylyksi. Viimein täytyi miehistön ajatella omaa pelastumistaan ja kokoontua kajuutan katolle, mutta äkkiä suuri hyökylaine lyö laivan yli ja vie muassaan isoveneen. Lähinnä olevaisten, kapteenin ja viiden miehen, onnistui heittäytyä mainittuun veneeseen, mutta kaksi laivan miehistä, 17-vuotiaat nuorukaiset E. A. Sjölund ja F. F. Kaukola, molemmat suomalaisia, jäivät laivalle. Siinä he kiinnisidottuina reilinkiin, ettei hyökylaineet saisi heitä viedä mukanaan, ajelehtivat kokonaisen vuorokauden merellä ilman toivoa pelastumisesta. Sunnuntaina huomasivat heidät ja pelastivat Hufvudskärin luotsit. Laivan hylky sitten saatiin viedyksi Tukholmaan, jonne haaksirikkoiset nuorukaisetkin tuotiin ja pääsivät majailemaan merimieshuoneeseen.

Minne muut laivamiehet ovat joutuneet, ei vielä tiedetä, mutta Tukholmaan pelastuneet arvelevat, että he pelastuivat likellä olevaan saksalaiseen prikiin. Kuunari, jonka omistaja on hra Fredrik Groundstroem Raumalta, oli asiantuntijain lausunnon mukaan aivan kelpaamaton merikulkuun jo ennen kuin onnettomuus tapahtui. 

 

RL. 19.5.1894.

 

REMUN miehistön on eräs saksalainen priki pelastanut Lyypekkiin. Hukkunut on ainoastaan laivan konstaapeli Lindblom Pyhämaasta ja kokki Kumlander täältä.