Xenia 1876

Vuonna 1882 redarina O. Westerling.

Tyyppi Kuunari
Telakka Sideby
Vuosi /
Bruttovetoisuus
Nettovetoisuus183
Pituus
Leveys
Rekisterinumero
Rakennettu:
Poistettu

Rauman alusrekisteri

Lehtiartikkelit

RL. 2.12.1882.

 

Mereltä. Viime maanantaina, marraskuun 27 päivänä saapui kaupungin satamaan vielä kaksi täältä olevaa laivaa, CARL ja DYGDEN. Laiva XENIA, kapt. Otto Westerling, on talveksi mennyt Sandhaminaan Ruotsin puolelle, josta laivaväki Tukholman ja Hankoniemen kautta tulee kotia. Laiva LYDIA, kapt. Stackelberg, talveutuu Lyypekkiin. NIKOLAJ, jonka päällikkönä kapt. Fredriksson nyt on, lienee vielä matkalla kotiinpäin. – Kova pakkanen (täällä Raumalla huomattiin 20 astetta, Uudessakaupungissa kuuluu huomatun jo 24 jopa 27 astetta) keskiviikkona pani sataman kokonaan jäähän.

RL. 19.10.1885.

 

Tapaturmainen kuolema. Kun raumalainen alus XENIA kapteeni O. Vesterling, viime tiistaina palausmatkalle Raumalle oli saapunut Santakarin majakan kohdalle, tapahtui, sitten kun luotsi jo oli laivaan otettu, se onnettomuus, että merimies Karl Fredrik Sten, kotoisin Rauman kaupungista, putosi ankkuria selville laitettaessa kokkapenkereeltä mereen. Henkipoiju heitettiin heti laivalta ja putosi se niin lähelle hukkuvaa, että se tuskin oli 2 sylen päässä hänestä, mutta tuulen ja aaltojen ajamana eteni poiju sitten hukkuvasta, niin ettei hän sitä voinut saavuttaa. Luotsivene oli heti onnettomuuden tapahduttua miehitetty, mutta ehti paikalle sitten vasta kun vainaja oli ehtinyt vajota. Laiva ja vene viipyi vielä jonkin aikaa onnettomuuden paikalla, mutta hukkunutta ei vielä saatu näkyviin. Vainaja oli ainoastaan 23 v. ikäinen ja jätti jälkeensä nuoren lesken. Ruumista ei vielä ole löydetty, vaan jatketaan sen etsimistä paraikaa.

RL. 10.12.1887.

 

Laivaliike on täällä jo loppunut. Niistä kolmesta raumalaisesta laivasta, jotka vielä ovat aikoneet talveksi kotiin, XENIA, Westerling, ollut pakotettu jäämään Lyypekkiin. DORES, Lehtonen on saapunut Reposaareen, jonne se jää talveksi. UNION, Wahnlund, joka on poikennut Warnemyndeen, on sieltä lähtiessään törmännyt kiinni toiseen laivaan ja siitä syystä ollut pakotettu palaamaan Warnemyndeen korjatakseen vammojansa. Kuitenkin kuuluu UNION eilen saapuneen Reposaareen, jonne se jää talveksi.


RL. 15.9.1888.

 

Haaksirikko. Tänne eilen saapuneen sähkösanoman mukaan on raumalainen laiva XENIA, kapteeni O. Vesterling Gotlannin läheisyydessä joutunut haaksirikkoon ja menettänyt mastonsa sekä sitten höyrylaivan hinaamana saapunut Sliten satamaan.